Kako da na zdrav način smršate? Brze i "čarobne" dijete nisu dobro rešenje, a Anđelka Prpić otkriva tajne svoje vitke linije VIDEO

Veliki broj ljudi ima problem sa gojaznošću i viškom kilograma koje pokušava da reši na različite načine. Postavlja se pitanje koji su to načini i koliko su oni zapravo zdravi za naš organizam.

foto: video_media_lib
foto: video_media_lib
.

Saveti poput onih da pridržavajući se određene dijete možete za deset dana da smršate deset kilograma, kao i da konzumiranjem "čarobnih" napitaka, ali i "čudesnih" žvaka takođe doprinosite gubitku kilograma, mogu da vas koštaju zdravlja, rekla je Ana Petrović, magistar farmacije gostujući u "Jutru" Prve televizije.

Problemi sa viškom kilograma ne rešavaju se naglim mršavljenjem i jednim obrokom koji propisuje neka dijeta. Naprotiv, pravilno i zdravo mršavljenje podrazumeva dijetu koja se bazira na pravilnoj ishrani i unosu svih hranljivih materija neophodnih za funkcionisanje organizma, istakla je Petrović.

"Unos masti, proteina, uglejnih hidrata, oligoelemenata, vitamina i minerala u pravilnoj kombinaciji, znači da ste na pravom putu mršavljenja i gubitka kilograma", ističe Ana Petrović.

Savršeno telo i gubitak kilograma ne mogu da se dobiju za kratko vreme jer dobar izgled uključuje redovno i kontinuirano vežbanje ali i pravilnu ishranu, rekla je fitnes instruktorka Jelena Petronijević.