Stiglo je leto, a vi još uvek niste doveli liniju do perfekcije? Uz ovih 5 saveta, lakše ćete doći do cilja!

Stiglo je ono "doba godine" kada mnogima prioritet postaje preplanuli izgled, vitko i telo u odličnoj formi. Za one koji redovno vežbaju i pravilno se hrane, to neće biti nikakav problem.

Uz ovih pet saveta lakše ćete dovesti svoje telo do željene linije, foto: Depositphotos/NinaMalyna
Uz ovih pet saveta lakše ćete dovesti svoje telo do željene linije, foto: Depositphotos/NinaMalyna
.

Ipak, onima koji su se svoje forme setili u zadnji čas, sigurno će dobro doći nekoliko brzih, ali i zdravih saveta. Ovi jednostavni trikovi pomažu kod nadutosti ili ako jednostano želite da se osećate bolje.

1. Jedite kvalitetne obroke
Iako nam sve vreme govore da treba da jedemo često i u malim obrocima, novo istraživanje tvrdi da je poželjno jesti nekoliko konkretnih obroka na dan. Kvalitetan doručak, ručak i lagana večera najbolji su izbor, prenosi "Women’s Health".

2. Vežbajte, ali umereno
U jednoj novoj studiji naučnici su upoređivali grupu koja je vežbala 30 minuta s onom koja je vežbala sat vremena.

Grupa koja je manje vežbala, bila je više aktivna i u drugim delovima dana, a i bolje su mršavili.

Birajte između dve opcije: vežbajte 30 minuta dnevno četiri dana medeljno ili vežbajte više, ali se krećite tokom celog dana za zdravlje metabolizma.

3. Jedite cele žitarice
Oni koji ih jedu mršaviji su od onih koji ih ne jedu. Jedite ih nekoliko puta na dan. Možete da ih kombinujete u nekim zdravim poslasticama i/ili "smoothie"-jima.

4. Nemojte da pojedete baš sve s tanjira
Slušajte svoje telo i jedite onoliko koliko vam je zaista potrebno. Nemojte da pojedete baš sve, ostavite nekoliko zalogaja na tanjiru. Nutricionisti procenjuju da na taj način u organizam unesemo i do 200 kalorija manje!

5. Ništa bez vode
Ako pijete vodu izbegavate dodatne kalorije: 3,5 dcl gaziranog pića ima 150 kalorija, a alkoholna pića od 170 kalorija, koliko ima vino, do 300 kalorija, koliko sadrži prosečan koktel.

Niste ljubitelj obične vode? Dodajte joj ukus po želji – nekoliko kapljica limunovog soka ili par svežih listića nane!

Izvor: Ordinacija.hr