Moćne trešnje: Napravite ovaj napitak i rešite se suvišnih kilograma i raznih upala!

Trešnje po mišljenju mnogih imaju mesto pri vrhu liste najukusnijeg voća. Na konzumaciji trešanja biće vam veoma zahvalan organizam jer su one jedno od najmoćnijih i najzdravijih voćki.

Trešnje deluju protivupalno i smanjuju naslage na stomaku, foto: Depositphotos/5PH
Trešnje deluju protivupalno i smanjuju naslage na stomaku, foto: Depositphotos/5PH
.

Njihovu vrednost odavno su prepoznali nutricionisti koji ih preporučuju svima, a posebno osobama koje žele da smršaju. Naime, zahvaljujući vlaknima, pektinu i velikoj količini vode koju sadrže, trešnje brzo stvaraju osećaj sitosti i pomažu u regulaciji lošeg LDL holesterola.

Pomažu nam u uklanjanju masnih naslaga sa stomaka, a njihova kalorijska vrednost zaista je niska pa tako u 10o grama trešanja ima samo 60-tak kalorija.

Stručnjaci su utvrdili da trešnje deluju i antiupalno. Nakon napornog treninga njima ćete ublažiti upalu mišića, a korisne su i za ublažavanje bolova i otoka koji se javljaju kod artritisa i drugih reumatskih bolesti. Sezonu trešanja iskoristite za pravljenje ukusnog napitka koji će oterati glad i višak kilograma i boriti se protiv upalnih procesa u telu.

SASTOJCI:

- 100 grama trešanja
- 1 šaka spanaća
- 1 banana
- 3 dcl kozjeg mleka ili kozjeg jogurta
- sok od pola limuna

PRIPREMA:

Trešnje operite, prepolovite i izvadite iz njih koštice. Operite spanać i isecite ga na sitnije komade. Ogulite bananu i takođe je isecite na komade. Iscedite sok od pola limuna. Sve sastojke uključujući i mleko (ili jogurt) ubacite u blender ili aparat za pravljenje "smoothija" i dobro izmiksajte. Napitak popijte dok je svež.

Izvor: Zadovoljna.hr