MALA jogurt dijeta: Za tri dana, dva kilograma manje

Iako je kalendarski zima, vremenske prilike tako ne izgledaju. Čini se da će leto stići mnogo brže nego što je očekivano, a gde je leto, tu su i dijete, ili bar priča o njima.

foto: Depositphotos/ belchonock
foto: Depositphotos/ belchonock
.

Postoji velika i mala jogurt dijeta. Prva velika traje sedam dana, a mi vam danas donosimo malu, koja traje samo tri dana.

Jogurt dijetu zovu još i dijeta za zaposlene, jer se veoma lako drži i uvek daje efekat. Doručkuje se i večera kod kuće, a ručak i užinu nosite sa svama na posao.

Ako niste zadovoljni rezultatom, odnosno želite da smršate još, jogurt dijetu možete da ponovite nakon samo pet dana.

Ova dijeta je odličan izbor ako nemate problem sa velikim brojem kilograma, jer unosite sve što je potrebno vašem organizmu, bićete puni energije, a izgubićete kilograme.

Svima je poznato da je jogurt dobar za probavu i zdravlje digestivnog trakta.

On pokreće creva na zdrav način i omogućava da se hrana brže vari, zahvaljujući kalcijum-laktatu koji sadrži.

Takođe, jogurt je dobar za detoksikaciju organizma od svih štetnih materija.

Delovanje ove dijete zasniva se na svojstvu probiotičkih jogurta da stimulišu zdravlje crevne flore što za posledicu ima bolje varenje, eliminaciju toksina i mršavljenje.

Prvi dan

Doručak: niskomasni jogurt sa pahuljicama po izboru;

Ručak: bareno povrće sa pirinčem uz maslinovo ulje, malo soli i bibera, 1 blagi jogurt sa voćem;

Večera: salata od 1 šargarepe, 1 jabuke i 50 g šunke, sve blago propržite na maslinovom ulju i kad skinete sa vatre dodajte nemasni jogurt.

Drugi dan

Doručak: salata od 1 krastavca i blagog probiotskog jogurta; Ručak: blago začinjena ćuretina propržena na maslinovom ulju sa paprikom, paradajzom i sitno iseckanim šampinjonima, kad se prohladi dodajte jelu jedan jogurt;

Večera: jogurt sa šumskim voćem.

Treći dan

Doručak: cimet i jogurt kombinacija - u jogurt dodajte narendanu jabuku, manju količinu sira, malo cimeta i blago posolite po ukusu;

Ručak: 150 g fileta oslića ispecite, a zatim dodajte salatu od krastavaca i jogurta i malo senfa;

Večera: u 100 g testenine dodajte jaje i sitno iseckanu papriku i na kraju pomešajte sa niskomasnim jogurtom.

UKRATKO O DIJETI

Jogurt dijeta tri dana vas nikako neće izgladneti, niti ćete se osećati iscrpljeno i umorno, naprotiv bićete veoma čili i puni energije. Ova dijeta je pravi hit među zaposlenima, jer je vrlo laka za sprovođenje i donosi odlične rezultate u kratkom vremenskom periodu.

Izvor: žena.blic.rs