Ovu biljku koristimo u borbi protiv prehlade, štiti srce, pomaže u mršavljenju... A da li znate da povećava seksualnu aktivnost?

Čuvena začinska biljka ima još mnogo moćnih dejstava za koje možda niste znali!

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Đumbir je najpoznatiji kao začin u mnogim kulturama i zemljama. Osim toga, ima i lekovitu svrhu jer pozitivno utiče na zdravlje. Evo kako vam može pomoći kod vaših zdravstvenih problema, piše 24sata.hr

Pomaže u prevenciji raka

Đumbir može pomoći u prevenciji raka zbog organskih jedinjenja kao što je gingerol. On poseduje protivupalna svojstva i smanjuje rizik od raka debelog creva. Osim toga, može pomoći u sprečavanju raka jajnika kod žena.

Za zdravije srce

Đumbir može smanjiti rizik od zgrušavanja krvi, smanjiti holesterol i pomoći pri održavanju zdravog nivoa šećera u krvi.

Smanjuje bolove u mišićima i ublažava menstrualne grčeve

Nakon vežbanja đumbir će vam pomoći da smanjite bolove u mišićima i menstrualne grčeve. Pretpostavlja se da su razlog tome protivupalni sastojci koje đumbir ima u sebi.

Spasava od mučnina

Istraživanja su pokazala da đumbir pomaže kod ublažavanja mučnina povezanih s trudnoćom, virozom i posledicama hemoterapije.

Leči grip i prehladu

Čaj od đumbira podstiče znojenje za vreme prehlade i gripa, što dovodi do zagrevanja tela iznutra. Osim toga, u hladnim danima dobro će vam doći vruć čaj od đumbira.

Povećava seksualnu aktivnost

Đumbir je poznat i kao afrodizijak koji povećava želju za seksom i poboljšava seksualnu aktivnost. Miris đumbira utiče na privlačnost i uspostavljanje seksualne napetosti.