Zdravlje

Tope kilograme! Dodajte ove sastojke u kafu i oduševiće vas ono što će se dogoditi

Ukoliko ste od onih koji ne mogu bez prve jutarnje kafe onda je ovo pravi tekst za vas. Da li ste znali da ukoliko dodate nekoliko sastojaka u kafu oni će pomoći da izgubite višak kilograma?

21.04.2019. - 09:30h
foto: Depositphotos

Mnogi od nas svoje jutro započinju šoljom zadovoljstva u vidu prve jutarnje kafe, ali ne znaju da ukoliko svojoj kafi dodadju samo nekoliko sastojaka, ona će postati pravi pokretač metabolizma i pomoći će nam da se oslobodimo suvišnih masnih naslaga.

Ukoliko svojoj kafi dodate malo cimeta, meda i kokosovog ulja, možete izgubiti čak nekoliko kilograma, bez drastične promene u svom jelovniku.

Cimet na različite načine pozitivno utiče na naše zdravlje. Ima protiv upalno dejstvo i bogat je antioksidantima, pa čisti naš organizam od štetnih, slobodnih radikala. Takođe, podstiče razgradnju šećera i tako se obezbeđuje energija, potrebna našem organizmu, a samim tim sprečava taloženje masnih naslaga.

Med je zdrav prirodni zaslađivač, koji je bogat mineralima poput natrijuma, cinka, kalcijuma, fosfora i gvožđa. Zato on smanjuje količinu holesterola u krvi i ublažava stres.

Priprema:

1/2 šolje meda
3/4 šolje kokosovog ulja
Kašičica cimeta
Kašičica kakaa
Sve sastojke dobro izmešati i čuvati u frižideru.

Svakog jutra dodajte kašičicu smese za ubrzavanje metabolizma u šolju tek skuvane kafe i dobro promešajte. Nakon samo nekoliko dana uvidećete prve rezultate, koji će vam izmamiti osmeh na lice.

Pročitajte i…Promenite režim ishrane: Zamenite čips i slatkiše ovim zdravim grickalicama

Izvor: Lepota i zdravlje