Vreme je za prolećno čišćenje organizma: "Krotitelj stomačića" pobrinuće se da spremni dočekate leto!

Iako trenutne vremenske prilike to ne potvrđuju, proleće je stiglo i unapred se radujemo sunčanim i toplim danima. Dani su duži i jedva čekamo šetnje u prirodi pune koje će nam "napuniti baterije". Osim toga, lepo i toplo vreme pojačava i želju za konzumiranjem voća, povrća i hladnijih namirnica koje su idealan izbor kada želimo osveženje.

Vreme je za prolećno čišćenje organizma, foto: Depositphotos
Vreme je za prolećno čišćenje organizma, foto: Depositphotos
.

Posebno dobar izbor su "smutiji", koji osim što osvežavaju pomažu i pri mršavljenju, dobri su za kožu, smanjuju probleme nadutosti, hrane ćelije hranljivim stvarima i pomažu da nam stomak bude ravniji.

Za jedan takav napitak recept pročitajte u nastavku. Zove se "krotitelj trbuščića" i nije problem doći do njegovih sastojaka, a možda ih već i imate u svom domu. Glavni sastojak napitka je ananas, koji je prepun vitamina C i deluje kao prirodni diuretik koji telo oslobađa od toksina.

O prednostima limuna priča se puno i često, ali ponovićemo još jednom da se radi o citrusu koji obiluje mineralima i vitaminima važnima za zdravlje.

I cimet i đumbir dodaci su koji, između ostalog, čine čuda za probavu.

A evo i sastojaka za "krotitelja stomačića":

- 1 šoljica ananasa - svežeg ili iz konzerve
- 1/2 isceđenog limuna
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica cimeta
- 2 šoljice vode

Priprema:

Iseckani ananas zajedno s drugim sastojcima samo ubacite u blender, dobro izmiksujte i uživajte u osvežavajućem napitku i svim koristima koje donosi, piše Zadovoljna.hr.