Pobedila je anksioznost: Hiljadu puta sam poželela da umrem, samo da se ne borim sa strahovima!

Sa 22 godine je mislila da će umreti. Počelo je sa nekim pritiskom u glavi, maglom pred očima koja joj nije dozvoljavala da razumno i svesno sagledava okolinu, a potom su se javili raznorazni strahovi. Pevačica Slavica Ćukteraš je dve godine bila u anksioznom stanju do kojeg su je doveli nespavanje, stres, privikavanje na razne medijske spekulacije, koje nije odmah umela da prepozna.

Pobedila je anksioznost, foto: Printscreen/PrvaTV
Pobedila je anksioznost, foto: Printscreen/PrvaTV
.

- Kako sam se borila sama sa sobom tog momenta ne znam ni ja. Svakakve misli dolaze u glavu... Intenzivno je trajalo dve godine - strah, panika, gušenja. Plašila sam se da izađem iz kuće... Jedino nisam imala strah od aviona. Od svega ostalog jesam. Kad odem da se kupam, vrata su morala da mi budu otvorena. Plašila sam se da ću se ugušiti. Govorili su mi da tripujem, a kada mi to kažu, bude mi sto puta gore. Kasnije mi je doktorka rekla da treba da prekinem da pričam osobama koje ne razumeju, već da to stanje prepoznam, da se sa njim upoznam i kanališem, ispričala je pevačica.

Pre nego što je stigla do neuropsihijatra koji je prepoznao da je reč o anksioznosti, Slavica je obišla sve lekare. Bila je kod kardiologa, nosila holter dva-tri puta. Govorila je lekarima da joj je nešto, a svi su je ubeđivali da joj nije ništa dok nije došla do pravog doktora koji ju je naučio kako da se izbori sa tim stanjem.