Imate problema s koncentracijom? Jedite ove namirnice i oni će nestati!

Nikako ne možete da se skoncentrišete, misli vam lete na sve strane, a pred vama su teški zadaci na poslu ili u školi? Ne brinite, imamo rešenje!

.

NE IZBEGAVAJTE KOFEIN
Samo malo kofeina budi mozak, poboljšava koncentraciju, oslobađa stres, puni telo energijom i pomaže vam da duže živite. Ako kafa nije vaše omiljeno piće, kofein se nalazi i u energetskim pićima, analgeticima, sladoledu ili vodi obogaćenoj ukusima. Učinak kofeina na pamćenje je kratkotrajan, a s druge strane previše kofeina može da dovede do nervoze i nelagode.

Glavobolja i povraćanje neki su od simptoma tumora mozga, pa ne smeju da ih ignorišu ni mlade osobe

JEDITE BOROVNICE
Ovo ukusno bobičasto voće štiti mozak od oksidativnog stresa i smanjuje učinke bolesti povezanih sa starenjem, poput Alchajmerove bolesti ili senilnosti. Istraživanja pokazuju kako one poboljšavaju sposobnost učenja, ali i motoričke sposobnosti .

DORUČKUJTE
Nije potrebno ponavljati koliko je loše za zdravlje preskakati doručak, ali nova istraživanja pokazuju koliko je on važan za rad mozga tokom dana – doručkom mu dajete potrebnu energiju.

OMEGA-3 MASNE KISELINE
Dva puta nedeljno je dobro jesti ribu koja obiluje ovim kiselinama. Omega 3 masne kiseline štite od Alchajmerove bolesti, senilne makularne degeneracije oka, osteoartritisa, bolesti krvnog sistema, jača kosti, a čak i mališanima pomaže da brže nauče da čitaju. Održite svoj um britkim uz prirodne masne kiseline.

MAGNEZIJUM
Najdelotvorniji način povećanja unosa magnezijuma je hranom, a on može da pomogne u odbrani protiv gubitka pamćenja i manjka koncentracije. Ovim putem se lakše apsorbuje nego iz dodataka ishrani. Hrana koju bi trebalo češće da konzumiramo uključuje bademe, brazilske orahe, kvasac, heljdu, indijske orahe, morske alge, kikiriki, semenke bundeve i žitarice od celog zrna.

Izvor: Ordinacija.hr