Napici koji će vam pomoći da otopite salo!

Šejkovi za mršavljenje odavno su hit u svetu, a nutricionisti ih preporučuju kao dodatak u ishrani osobama koje žele da smršaju. Ovi ukusni napici brzo zasite organizam, a pri tom sadrže sve vitamine, minerale i antioksidanse neophodne za normalno funkcionisanje.

.

U radnjama mogu da se kupe gotovi šejkovi, ali oni uglavnom sadrže dosta šećera, pa ih treba izbegavati. Umesto njih, osobe koje žele da smršaju ili hoće da održe težinu koju imaju, najbolje je da kod kuće sami pripreme šejkove od svežeg voća i povrća. Potrebno im je još samo mleko ili jogurt s niskim procentom masti i dobar blender, a sportisti mogu da koriste i proteinski prašak. Čaša šejka može da zameni jedan obrok, najbolje užinu.

Prednosti kremastih koktela
Voće je bogato antioksidansima koji ubrzavaju izbacivanje toksina iz organizma, a mleko ili jogurt s niskim procentom masti su važan izvor kalcijuma i vitamina D, koji učvršćuju kosti.

Sokovi voća i povrća brže se i lakše apsorbuju u organizmu kada ih pijete nego kad pojedete cele plodove. Tako ćete ujedno maksimalno iskoristiti sve vitamine i minerale, a šejkovi su posebno dobar izbor za ljude koji mnogo rade. Bolje je da popijete zdrav napitak na poslu nego da pojedete sendvič.

Za razliku od nekih dijeta koje mogu da budu skupe, jer uključuju namirnice koje ne koristite svakodnevno u ishrani, poput lososa, mršavljenje uz pomoć šejkova dostupno je svima. A posebno tokom leta kad su pijace pune raznovrsnog svežeg voća i povrća.

Zato što obiluju hranljivim materijama, ovi zdravi napici neće vam samo pomoći da izgubite koji kilogram, već će doprineti i da vaša kosa i ten zablistaju i to posle samo nekoliko dana šejk dijete.

Napravite ukusan obrok 

Voće i povrće iseckajte na komade, za jedan šejk dovoljno vam je onoliko voća koliko može da stane u jednu šaku ili šolju srednje veličine. Potom voće ili povrće ubacite u blender zajedno sa mlekom i po potrebi proteinskim prahom. Ako želite da vaš napitak bude gust, stavite više voća ili povrća. U zavisnosti od vašeg metabolizma za svega 20 dana možete smršati i do pet kilograma ako jedan obrok dnevno zamenite šejkom.

Miks od kivija i jabuka
Potrebno je: četiri kivija, dve manje jabuke, šolja nemasnog mleka i kašika proteinskog praška
Priprema: Oljuštite kivi i jabuke, a potom ih iseckajte i ubacite u blender zajedno sa mlekom i proteinskim praškom. Šejk popijte dok je svež, a možete ubaciti i kockicu leda.

Šejk od jagoda
Potrebno je: šoljica jagoda i šoljica iseckanog svežeg ananasa, decilitar vode i decilitar nemasnog mleka
Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i dobro umutite. Ako je vaš napitak dovoljno gust, prilikom služenja možete ga ukrasiti svežim jagodama.

Egzotik
Potrebno je: šoljica iseckanog svežeg ananasa, pola krastavca, šolja nemasnog mleka i malo mirođije
Priprema: Iseckajte krastavac na komadiće i zajedno sa ananasom, mlekom i mirođijom ubacite u blender. Mutite dok masa ne postane glatka i odmah popijte napitak.