Tri sastojka koji vam pokreću metabolizam

Pijenjem dovoljno vode uvek možete pod kontrolom da držite telesnu težinu, ali uvek može više. Ukoliko u vaš dnevni unos vode u organizam dodate neku od ove tri namirnice podstaknućete dodatnu potrošnju kalorija i ubrzati metabolizam.

.

Agrumi

Dodavanjem agruma u vodu možete ubrzati proces sagorevanja masnoća i imati više energije. Limun i pomorandža posebno su dobri izvori vitamina C i pomažu u sagorevanju masnoća na ćelijskom nivou. To znači da dodavanjem vitamina C možete povećati sagorevanje masnoća, a sve što treba je da dodate tri-četiri tanke kriške limuna ili pomorandže u čašu vode.

Krastavci

Očistite organizam i podstaknite metabolizam ispijanjem čaše vode s krastavcima. Rezultati ovog prirodnog diuretika koji sadrži kalijum i vitamine A i C, jesu čišćenje toksina i pokretanje metabolizma. Dodajte šest-sedam kriški krastavca u bokal vode i nakon što malo odstoji, počastite se osvežavajućim napitkom.

Biber

Premda zaljućena voda ne zvuči primamljivo, dajte joj šansu. Istraživanja pokazuju da kapsaicin iz bibera može da podstakne metabolizam vrlo brzo nakon konzumacije te da duže zadržava osećaj sitosti. Biber možda sam po sebi nije dovoljno privlačan pa pokušajte sledeće – izmešajte komadiće jagode, borovnice i pola kašičice bibera u vodi. Dobićete iznenađujuće slatki napitak koji će pokrenuti potrošnju kalorija.