Detoks tela vodom od brusnice

Voda od brusnice odlična je za laganu dnevnu detoksikaciju. Ova voda sadrži četiri organske kiseline koje deluju kao digestivni enzimi. Enzimi pomažu vašem telu da se reši masnih naslaga koje su ostale zaglavljene u limfnom sistemu. Ova vodica takođe potpomaže rad jetre, koja je glavni organ za detoksikaciju i koja ne može pravilno da izvršava svoja zaduženja ukoliko je opterećena toksinima.

.

Prvi korak

Izaberite stoprocentni organski sok od brusnice, koji ne bi trebalo da sadrži mešavinu drugog voća, ne sme da sadrži šećer, kukuruzni sirup ili neki drugi sastojak. Takođe, obezbedite filtriranu vodu.

Drugi korak

Napravite dnevnu dozu vode od brusnice ujutru. Kombinujte 200 ml soka od brusnice i litar ipo vode. Kao alternative, možete da koristite 3 kašike koncentrata soka u 2 litra vode. Sok od brusnice će da pomogne u otpuštanju toksične tečnosti iz organizma, što može da dovede i do izbacivanja 7 litara vode koja je zarobljena u telesnom tkivu. Takođe, brusnica pomaže u smanjenju “lošeg” holesterola.

Treći korak

Pijte jednu čašu vode od brusnice s vremena na vreme, kako biste potrošili dnevne zalihe pre spavanja. Brusnica budi aktivnost jetre pomoću nekoliko vitamina i minerala: magnezijum, selen, fosfor, kalcijum, hrom, gvožđe, folna kiselina i ostali vitamini A, B, C i E.

Savet:
Dodajte šolju čaja od maslačka na vašu dnevnu listu pića. Ovo je još jedan lagani detoks dovoljno koristan za dnevnu upotrebu.