Zdravlje

Cimet kao rešenje za neredovnu menstruaciju, akne i dlake na licu

I cimet često koristimo samo kao dodatak jelima, no on uveliko može doprineti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni začin isto tako može pomoći ženama sa neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.
27.12.2013. - 10:11h

Mala studija sprovedena na sveučilištu Kolumbija u Njujorku, dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest meseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu!

Cimet je spas za žene

Naučnici već duže vreme pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek za sindrom policističnih jajnika", izjavio je voditelj istraživanja dr. Daniel Kort i dodao: "Ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika."

Procenjuje se da u svetu pet do deset posto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procenjuje da ih je pet miliona. Simptomi ovog sindroma su neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Naučnici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može uticati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tela za procesuiranje glukoze i insulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog Istoka, ženama koje ne mogu začeti poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne kašike meda, te se stavlja na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tokom dana ulazilo u organizam. Ukoliko vam se ne sviđa ovaj način, jednostavno ovom smesom par puta na dan namažite desni.