Do savršene guze u 10 minuta

Koliko god bili zauzeti, uvek možete da izdvojite 10 minuta za jačanje mišića stražnjice. Ovaj efektivan način trenera poznatih Džaja Kardieala brzo će pokazati rezultate, jer napada sva tri mišića vaše pozadine(gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus).

.

Kako funkcioniše: Za svaku vežbu izvedite što više ponavljanja unutar 60 sekundi, fokusirajući se na formu. Ne odmarajte između vežbi.

1. Lezite na desnu stranu, desna ruka treba biti u ravnini ramena, a podlaktica i dlan položeni na tlo. Savijte desno koleno pod ugao od devedeset stepeni tako da vam potkolenica bude vertikalno od leđa. Položite levu ruku na bok, a levu nogu ispružite tako da je stopalo na podu.

U toj poziciji podižite levu nogu što više možete, ali je nemojte spuštati na tlo. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

2. Počnite u istom položaju kao u prvoj vežbi. Podignite levu nogu tako da bude paralelna sa tlom, te kolenom pokušajte doći što bliže stomaku. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

3. Počnite u istom položaju kao u prvoj vežbi. Podignite levu nogu dok ne bude paralelna sa tlom. Radite male krugove sa stopalom 30 sekundi, a onda promenite smer. Ponovite na drugoj strani.

4. Počnite u istom položaju kao u prvoj vežbi. Podignite levu nogu paralelno sa tlom, te zamahnite unapred što dalje možete. Pri povratku u početni položaj zastanite, a zatim zamahnite unatrag. Pripazite da su vam leđa u svakom trenutku ravna. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

5.Stanite uspravno, sa stopalima u širini bokova i rukama uz telo. Brzo savijte kolena i spustite bokove prema tlu. Na najnižoj poziciji čučnja položite dlanove na pod ispred vas, te skočite 30-ak centimetara unazad. Odmah odskočite u prethodni položaj i skočite u vazduh, što više možete, a torzo okrenite za 180 stepeni udesno. Ponovite vežbu, ali ovaj put okrenite torzo ulevo. Ponavljajte sa izmenama smera.

6. Počnite u položaju za sklekove, sa stopalima u širini bokova. Približite desno koleno prema stomaku. Zadržite koleno savijeno, te podignite nogu udesno(tako da potkolenica stoji paralelno sa tlom). Vratite se u početni položaj i ponovite sa levom nogom. Ponavljajte do isteka vremena.