Pet razloga zašto morate da vežbate

Ovi razlozi nemaju veze sa izgledom, već samo sa zdravljem. Pogledajte ih.

.

Postoji mnogo razloga zbog kojih morate da vežbate, a izgled je samo jedan od njih.

Popravlja raspoloženje
Vežbanje kao da čisti od loših misli i lošeg raspoloženja. Ono povećava produktivnos hemikalija u mozgu koje ublažavaju stres i naksioznost što pomaže da se osećate srećnijim i relaksanijim. Naučnici savetuju da i ukoliko se osećate premoereno odradite bar neki blaži trening ili prošetate.

Poboljšava san
Istraživanja pokazuju da 67 odsto onih koji redovno vežbaju da imaju mnogo bolji san nego kada preskoče jedan dan. Sa time nema nikakve veze da li ste pojeli čokoladicu ujutru ili uveče.

Povećava memoriju
Ukoliko vas čeka neki bitan poslovan dan sa mnogo ključnih informacija koje morate da zapamtite, najbolje bi bilo da jutro pre odlaska na posao vozite bicikl ili istrčite bar pola sata. Nova istraživanja pokazuju da vežbanje povećava nivo hormona koji su povezani sa memorijom.

Smanjuje rizik od raka
Koliko mnogo vežbanja i kakva vrsta vežbi nije baš najjasnije, ali naučnici tvrde da fizička aktivnost smajuje mogućnost dobijanja raka dojke.

Povećava samopouzdanje
Samo svesnost da je neverovatan fizički izgled moguć i da vaše telo izgleda sve bolje i bolje povećava samopouzdanje. I to ne samo vezano za izgled već i za druge segmente života.