Orijentalni ples - zavođenje pogledom!

Jedan od najstarijih vrsta plesova, orijentalni ples, nastao je u zemljama istoka kao način prizivanja Boginja plodnosti. Danas ovaj ples služi kao rekreacija za žene koje žele da otkriju svoju ženstvenost i skrivenu seksipilnost.

.

 

Ples istoka fizički nije zahtevan, ali tehnika plesanja je ono što može biti zahtevno. Akcenat je na kukovima, grudima ili zadnjici, a plesačice moraju da savladaju tehniku izdvajanja delove tela kojim igraju. ’’Ovim plesom treba da se pokaže širok spektar emocija. Muškarac treba da se zavede na jedan suptilan način, jer je ženama u arapskoj kulturi sve zabranjeno. Zato ples ne sme da bude napadan i grub, jer bi to bilo loše razumevanje ove kulture. Treba da bude više u pogledu nego u pokretu", ističe Aleksandra Gruden, instruktora plesa.

Osim tehnike plesanja ovaj ples karakterišu kreativni kostimi koji ga čine ineteresantnijim za gledanje. Oni su jarkih boja sa dosta štrasa. Gornji deo kostima otkriva stomak plesačice, dok donji deo čine dugačke suknje koje prikrivaju noge, ali i ističu ženske atribute. ''Ideje za kreiranje kostima pronalazim u samim pesmama. Svaka zemlja ima neke svoje karakteristike i svoje odlike, tako da u zavisnosti od pesme i ritma biram ideje", kaže Andrijana Milićević, kostimograf.

Trbušni ples je idealan načn da oblikujete svoje telo u jednu ženstvenu i privlačnu figuru.  Naučite da uhvatitie ritam i pokažete svoju ženstvenost, ali i da pogledom i pokretima zavedete muška srca.