Ako činite ovo, pripremite se za ozbiljne probleme

Jeste li svesni da sami sebe ugrožavate nekim opasnim navikama? Proučite ih i odlučite se za promenu. Pazite li na sebe i svoje zdravlje? Ili možda svakodnevno praktikujete neke jako loše navike koje ugrožavaju vaše zdravlje? Ako činite nešto od navedenog, budite sigurni da vas čekaju ozbiljni problemi. Možda je vreme za promenu.

.

Stalno sedite

Dugo radite, a na poslu uglavnom sedite? Kad dođete kući, opet sedite ili ležite? Bilo kakav oblik fizičke aktivnosti nije vam ni na kraj pameti? Najveća udaljenost koju pređete je ona od kauča do kuhinje. Ako želite prerano da završite život ili da živite na lekovima i terapijama, samo nastavite tako. Ako pak ne želite, počnite da se krećete i vežbate.

Loša ishrana

Ako se vaša ishrana sastoji od brze hrane, crvenog mesa, puno masnoća i šećera, loše vam se piše. Znate i sami da je to nezdrava hrana, ali teško vam je da se odreknete slasnih zalogaja omiljenih namirnica. Razmislite gde biste mogli da stignete uz takav način prehrane. Verujemo da niko ne voli bolnice i inekcije.

Loš odnos prema telu

Lenjost je opasna stvar. I odgađanje takođe. Za servisiranje automobila imate vremena, ali za pregled svog tela nemate. Možda biste trebali da razmislite o tome da stari i neispravni automobil uvek možete da zamenite novim, ali to ne možete da napravite sa svojim telom. Ako želite da vas zdravlje služi, trebali biste barem jednom godišnje da idete kod doktora.