Otopite masne naslage bananama

Banane su sjajno oruđe u borbi protiv masnih naslaga na trbuhu, a dovoljno ih je svaki dan staviti u neki dijetalni napitak.

.

Banane su prilično neopravdano optužene kao voće koje bi trebalo izbegavati kako bi se izgubile kile, štaviše, one su glavni sastojak dijetalnih napitaka koji ubrzavaju metabolizam i otapaju masti.

Banane su pune kalijuma koji uklanja višak vode iz organizma, čak 450 mg po jednom plodu, a uz to imaju prirodne šećere fruktozu, glukozu i saharozu koji su sjajan izvor energije za telo. Jedna banana je dosta da se utoli lažna glad koja bi nas inače naterala na konzumiranje grickalica.

Upravo zato se banane koriste kao baza za dijetalne napitke uz koje idu još i prirodni otapači masti poput spanaća, lana i bobičastog voća, a sve nas zajedno opskrbljavaju svim potrebnim mineralima, vitaminima i vlaknima.

Banana s bobičastim voćem priprema se na sledeći način - uz jednu bananu ide i jedna kašika bobičastog voća, kašika meda, kašika đumbira i pola šolje mlake vode.

Banana sa spanaćem je sjajna za ubijanje gladi zbog vlakana u oba glavna sastojka, a uz jednu bananu ide 20 grama svežeg spanaća, pola šolje jogurta, trećina šolje zobenih pahuljica i kašika meda.

Uz napitak od lanenih semenki masti se ubrzano tope, pa banani dodajte 2 kašike lanenih semenki, 2 kašike surutke i jednu pomorandžu.

Svi ovi napici pripremaju se u blenderu, lako i jednostavno, a najbolje ih je konzumirati ujutro umesto doručka.