Čišćenje organizma

10 namirnica koje će vam pomoći da izbacite sve toksine iz organizma!Nezdrava ishrana, brza hrana i stres su vaša svakodnevica? Onda je vreme za potpunu detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje otrova. Doktori kažu da promenom ishrane i korišćenjem posebno zdravih i korisnih namirnica to možete da uradite brzo i efikasno na dobrobit vašeg zdravlja.

.

Evo 10 namirnica koje su najbolje za čišćenje organizma od toksina:

1. Cvekla
Bogata je vitaminima B, C i beta karotenima koji je sjajan antioksidans. Pored toga ima i gvožđe, magnezijum, cink i kalcijum odnosno skoro sve što vam je potrebno za čišćenje organizma i posebno rad jetre koja je ključna u ovom procesu i razgradnji otrova.

2. Alge

Alge su moćni antioksidansi koji unapređuju varenje i izbacivanje štetnih materija. Potražite ih u prodavnicama zdrave hrane. Minerali kojima su bogate su odlični za krv.

3. Malsačak

Najbolje stvari su najčešće besplatne. Maslačak imate ispred svake kuće, a ova biljka je veoma zdrava. Uberite je na proleće i napravite salatu koja će biti super bogata mineralima i antioksidansima i doneti vam brojne koristi.

4. Klice
Klice biljaka su se pokazale sjajne u procesu detoksikacije. Doktori posebno preporuču klice brokolija koje su i do 20 puta bolje od zrele biljke koja i sama po sebi donosi brojne koristi.

5. Semenke lana

Imate ih u bio-prodavnicama, a pružaju vlakna neophodna za čišćenje.

6. Limun

Limun pomaže lučenje enzima koji doprinose procesu razgrađivanja otrova u organizmu. Doktori kažu da je odličan za doručak.

7. Beli luk

Vaša baka je bila u pravu, beli luk je sjajna hrana. Uništava viruse, bakterije, jača imunitet i sprečava upale.

8. Artičoke

Ovo povrće je veoma važno za kvalitetan rad jetre i bubrega, a upravo ta dva organa su najvažnija za čišćenje organizma.

9.  Đumbir

Tajna kineske kuhinje i dugovečnosti je otkrivena. To je đubmir, koji je sjajan za varenje ali i zdravlje vaše jetre.

10. Jabuke

Jabuka na dan i bićete zdravi. Nije daleko od istine, pošto su jabuke bogate vitaminima, mineralima i vlaknima. Ako možete nabavite neprskane jabuke i bićete mnogo zdraviji. Naučnici ističu da jabuke pomažu izbacivanje otrova koji se nalaze u industrijskoh hrani.