Šta je Bikram joga i kako nam pomaže?

Bikram joga sastoji se od 26 joga položaja koji se izvode u prostoriji u kojoj je temperatura 42 stepena.

.

Dokazano je i provereno od strane milionskih korisnika da ovih 26 poza sistematski rade svaki deo tela, daju unutrašnjim organima, venama, ligamentima, kao i mišićima sve što im je potrebno da održe optimalno zdravstveno stanje i maksimalnu funkciju. Svaka poza zadužena je za drugi deo tela, a opet, sinergetski sve zajedno doprinose zdravlju celokupnog organizma.

Zašto zagrejana prostorija?

Joga menja izgled tela u smeru iznutra ka spolja, od kostiju ka koži i od prstiju na rukama ka prstima stopala. Zato, bi pre vežbi uvek trebalo zagrejeti telo, kako bi ono omekšalo, jer je vruće telo i fleksibilnije telo. Tek tada ono može da se oblikuje onako kako želimo. Prednost visoke temperature pri vežbanju je i izbacivanje toksina iz organizma putem znoja.

Prednosti vežbanja bikram joge

Vežbanje joge, ne samo da povećava zalihe kiseonika, već nas uči i kako da ga pravilno koristimo, kao i kako da kontrolišemo disanje. Bikram joga nije samo relaksacija i meditacija već i ozbiljan fizički trening. Um se trenira da održi unutrašnju disciplinu, a čitavo telo se isteže, zateže i jača. Svi zglobovi se aktiviraju i čitav telesni sistem se oslobadja toksina. Znatno pomaže pri regulisanju težine, jača imuni sistem, zglobove, kosti i mišiće, značajno unapređuje fleksibilnost kičmenog stuba, poboljšava koncentraciju, leči nesanicu, oslobađa od stresa i umora, poboljšava držanje tela, podmlađuje i daje značajnu količinu energije!