Crtanjem hrane pobedite glad

Verovali ili ne, naučnici su dokazali da se glad može pobediti crtanjem hrane, i to one najlošije za zdravlje i liniju.

.

 

Sedite na poslu ili kod kuće, želudac zavija, a vi zapravo ne biste smeli više jesti, jer ste na nekoj dijeti ili jednostavno smatrate da ste za taj dan pojeli i previše. Naučnici imaju rešenje koje zvuči neverovatno, ali provereno radi - nacrtajte hranu.

Istraživanje je sprovedeno na studentima, populaciji koja uvek želi i može jesti, a dve trećine ispitanika bile su žene. Psiholozi su prvo ocenjivali njihov nivo gladi, jer su studenti došli bez doručka, a zatim su podeljeni u četiri grupe. Zadatak je bio da nacrtaju razne vrste hrane.

Nakon pet minuta crtanja usledila je nova procena gladi i pokazalo se da ni jedna grupa nije više gladna kao što je bila, čak su bili manje gladni.

Ipak, neki su bili boljeg raspoloženja od drugih, a radilo se o grupi koja je crtala picu i sličnu hranu, dok su crtači povrća bili nešto lošije raspoloženi.

Kako su svi imali na raspolaganju isti set boja i isti papir, očigledno je da crtanje hrane koju volimo ima velik uticaj na naše raspoloženje. Stoga, kad osetite glad, umesto hamburgera u usta, stavite bojicu u ruku.