Otkrivena tajna uvek savršene linije Odri Hepbern

Kada pogledate fotografije iz bilo kog životnog perioda legendarne Odri Hepbern ono što se prvo primeti jeste njena savršeno vitka linija. Kako joj je to uspelo?

.

Održavanje vitke linije možda je mnogo jednostavnije nego što se čini. Predivna Odri Hepbern bila je jedna od najpopularnijih glumica u Holivudu, zvezda  nezaboravnog "Doručka kod Tifanija" i ikona stila koja je popularizovala malu crnu haljinu - komad garderobe koji bi svaka žena trebalo da ima u ormaru.

Odri je bila visoka oko 170 centimetara, i imala je 49 kilograma, a težina joj se nije mnogo menjala celoga života. Bila je izuzetno vitka iako se nikada nije držala neke posebne dijete. 

Kako joj je to uspelo?

.

Iako su mnogi nagađali da ima poremećaj ishrane, istina je bila daleko od toga. Većinu svog odraslog života vodila je zdrav način života. U razgovoru za "People" jednom prilikom je rekla da u tajni njene vitke linije zapravo i nema neke tajne.

Njen sin Luka Doti je rekao da njegova majka nikada nije bila na dijeti. Zapravo, jako je volela italijansku hranu i testeninu. Jela je od svega pomalo, ali više žitarica nego mesa.

I njen partner s kojim je živela poslednjih 13 godina Robert Volders je otkrio nekoliko detalja o njenim svakodnevnim prehrambenim navikama.

.

Za doručak je jela tost i džem, za ručak teletinu, piletinu ili testeninu, a za večeru je često posezala za supom u kojoj ima mesa i povrćem. Nakon večere bi pojela nekoliko kockica crne čokolade i često popila malo viskija.

Uz to je redovno vežbala, ali ništa ekstremno. volders je rekao da su često zajedno šetali i da je mogla da pešači više od njega. Njen režim vežbanja bio je uravnotežen i lagan za izvođenje.

.

Volders je, takođe, otkrio da je Odri imala veoma zdrav metabolizam, a dobar rad metabolizma itekako je ključan za vitku liniju.

Odri Hepbern nije uvek imala zdravu težinu, zapravo je veliki deo svoje mladosti provela boreći se s izgladnjavanjem. Rođena je 1929. godine, a živela je u Holandiji tokom nemačke okupacije. Nekoliko traumatičnih godina živela je na biljkama prenosi "Reader's Digest".

.

Do oslobođenja Holandije 1945. godine obolela je od žutice i bila opasno pothranjena.

Izvor: 24sat.hr