Trbušnjacima za početnike zategnite stomak

Ako želite da zategnete mišiće stomaka, a niste u najboljoj kondiciji, možete da počnete sa vežbama namenjenm upravo početnicima u treniranju. Svakog dana povećavajte broj ponavljanja

.

Svi jednom moraju da krenu od nule kada je reč o treningu. Sjajno je kada neko može da uradi 50 trbušnjaka kao od šale, ali za početnike, vežbe za ravan stomak su često pravo mučenje. Zato je savet da ukoliko rešite da zategnete mišiće stomaka najpre počnete s vežbom koja je namenjena upravo početnicima.

Najlakša verzija trbušnjaka pomaže da se mišići trbušnog zida postepeno aktiviraju i da ojačaju, tako da omogućavaju da se kasnije rade i zahtevnije vežbe.

Trbušnjaci koje može da uradi svako izvode se tako što se legne na leđa i saviju noge, a prsti ruku oslone na potiljak. Spajajte levi lakat sa desnim kolenom, a desni lakat sa levim kolenom. Na ovaj način uradite nekoliko ponavljanja, a zatim ponovite još tri serije. Trudite se da svakog dana povećavate broj ponavljanja, a kada vam ovakvi trbušnjaci postanu laki, počnite sa težim varijacijama.

Leđa i stomak

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa podižite suprotnu nogu i ruku dok ne dođu u istu visinu. Ponovite vežbu po 10 puta jednom rukom i nogom u tri serije.

Podizanje kolena

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne s podlogom. Naizmenično podižite levo pa desno koleno, težeći da njima dodirnete ruke. Radite u što bržem tempu podižući 15 puta nogu. Ponovite još u dve serije.

Izdržaj

Oslonite se na laktove i na nožne prste. Napravite ravnu liniju od svog tela, tako što ćete da zategnite stomak i zadnjicu. Gledajte u pod i neka vam vrat bude prirodni nastavak linije celog tela. Brojte do 30, a zatim se opsutite. Ponovite vežbu u još dve serije.

Skokovi

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne sa podlogom. Skočite savijajući kolena dok ne dodirnu opružene dlanove. Ponovite skok 10 puta u tri serije.

Opružanje

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa polako rukama "šetajte" ka napred, sve dok se skoro ne spustite do podloge, pa se potom vratite nazad. Ponovite po pet puta u tri serije.

Izvor: novosti.rs