Ponosno ističu da su FRUTARIJANCI: Tri godine jedu samo voće, a pogledajte kako izgledaju i šta kažu o svom zdravstvenom stanju

Kao što imamo vegetarijance koji ne jedu meso, frutarijanci su takođe posebna grupacija ljudi. Oni jedu isključivo voće i orašaste plodove.

.

.

Poljakinja Tina Stoklasa i njen verenik Belgijanac Simon Bojn ponosno ističu da su frutarijanci i da dnevno unesu između 2 000 i 4 000 kalorija, hraneći se samo slatkim plodovima i kokosovom vodom (tečnost koja uopšte ne sadrži masti).

"Prvu nedelju sam divno podnela. Odmah posle nje sam se osećala lagano, optimistično i euforično. Kao da sam lebdela 30 centimetara iznad zemlje", opisuje Tina svoju prvu nedelju na voću.

Ipak, za "Daily Mail" priznaje da prvih godinu dana nije bilo nimalo lako. Pošto je bila veoma slaba, na kraju je odlučila da se preseli na ostvro na Bali u Indoneziji i krene iznova.

Simona je upoznala preko Instagrama, koji se pokazao kao idealan muškarac za nju, pun razumevanja i podrške.

Njihov jelovnik izgleda ovako:

Za doručak konzumiraju četiri čaše soka od pomorandže; smuti od sedam banana i pola avokada im je ručak, a sok od pomorandže i avokado je večera. Za užinu jednu samo sveže urme.

.

Iako lekari upozoravaju na opasnosti od veganske i frutarijanske hrane, par kaže da ovakva ishrana doprinosi vitkoj liniji, daje energiju i poboljšava san.

Navodno, frutarijanska hrana može biti opasna po zdravlje jer ne sadrži gvožđe, cink i jod. Tina i Simon su uvereni da je to puko izazivanje panike.

Ona priznaje da je odmalena bila gojazna, a da je smršala tek kada je počela da jede samo voće.

Na ovom režimu ishrane su već tri godine i nikada nisu imali nikakve zdrvstvene smetnje.

.