Četiri životne navike koje dovode do OPUŠTANJA GRUDI!

Žene se naježe na sam pomen opuštenih grudi, i zato na sve načine pokušavaju da izbegnu da im se to desi. Ali, to je prirodan proces i ne možemo se izbeći,. Ipak, izbegavajući neke od dolenavedenih navika, možemo produžiti "vek" čvrstih grudi.

.

Oblačenje grudnjaka

Ovaj ženski odevni komad podupire grudi i 'drži ih na mestu'. Bez njega, grudi se smetano pomeraju, tako da koža brže slabi, kao i proizvodnja kolagena. Zato ih obavezno nosite, a prilikom kupovine grudnjaka, konsultujte se sa prodavačicom koja veličina i oblik bi vam najviše odgovarali. 

Naglo mršavljenje

Ono negativno utiče na celokupni organizam pa tako i na grudi. Prilikom gubitka kilograma, tkivo grudi slabi i opušta se vremenom. 

Pušenje cigareta

Konzumiranje cigareta štetno je po ceo organizam, pa tako ni vaše grudi ne mogu izbeći njihov loš uticaj. Cigarete sadrže sastojke koje slabe proizvodnju kolagena i razgrađivanje elastina, koji su zaduženi za mladolik izgled vaše kože. Takođe, pušenje ubrzava i starenje kože tako što smanjuje protok krvi, piše miss7.24sata.hr.

Preterano sunčanje

Izlaganje kože štetnim UV zracima može dovesti do formiranja trajnih bora, utičući na proizvodnju kolagena. Nedostatkom kolagena koža gubi svoju elastičnost, a to rezultira opuštene grudi.