"Mrzim svoj odraz u ogledalu": Ovaj dečak ima 25 godina, a zašto izgleda kao da mu je 12 (VIDEO)

Tomas Nadloski ima 25 godina, ali mu niko ne veruje. Policija ume često da ga zaustavi tražeći mu ličnu kartu, ubeđena da je maloletnik.

.

Tomas zapravo boluje od retke genetske Fabrove bolesti zbog koje izgleda kao 12-godišnjak.

"Imam 25 godina i voleo bih da izgledam kao čovek mojih godina. Mrzim tog dečaka kojeg svakoga dana viđam u ogledalu jer to nisam ja", započinje priču za The Sun.

Rođen je sa tom bolešću, a simptomi su počeli da se manifestuju kada mu je bilo sedam godina. Posle svakog obroka je počeo da povraća, a takođe je osećao jake bolove po celom telu. Potom je drastično i smršao, pa su ga vršnjaci u školi zadirklivali nazivajući ga skeletom koji je pobegao iz Aušvica.

"Doktori dugo nisu mogli da postave dijagnozu, čak su sumnjali da su moji problemi mentalne vrste. Roditelji su bili podeljenog mišljenja, videli su da se nešto dešava, ali su verovali doktoru. Mislili su da moram da jedem više", seća se Tomas i dodaje:

"Često sedim u sobi sam. Osećam se usamljenim, nedostaje mi podrška porodice i to je tako već dugo godina. Bolest je uništila naše porodične odnose".

Fabrova bolest napada srce, bubrege i kožu, a kao posledicu stvara mast koja se zove globotriasocileramide. To je vrsta poremećaja lizosomnog skladištenja.

Tomas od države dobija mesečno 170 funti, a troškovi lečenja godišnje iznose oko 170 000 hiljada funti. Srećom, lekove od proizvođača dobija po dosta manjoj ceni.

"Osećam bol u zglobovima, kostima, mišićima. Boli me svaki milimetar tela, ne mogu da spavam i normalno da živim", završava svoju priču Tomas za "The Sun", a prilog o njemu možete pogledati u nastavku: