Ova mama je pronašla TRIK koji otklanja OPEKOTINE za POLA SATA!

Sindi Alen Stivart iz Teksasa je za kratko vreme postala zvezda samo zato što je pronašla trik kako ublažiti opekotine od sunca. Nije reč o mlečnim proizvodima, poput jogurta i kiselog mleka, koje ste verovatno navikli da nanosite u ovakvim situacijama na letovanju.

.

Sindi je opekotine sa leđa ublažila penom za brijanje sa ekstratom mentola. Fotke samoinicijatnivnog tretmana je odmah podelila na Fejsubuku kako bi se pohvalila, a one su za kratko vreme postale viralne i postigle 220 hiljada deljenja.

.

"Nanesite penu za brijanje na mesto sa opekotinom i ostavite da deluje minimum pola sata. Osetićete kako mentol ’izvlači’ toplinu iz kože. Kada se pena otopi i sasuši, onda je skinite vodom“, objašnjava domaćica Sindi i dodaje da ako opekotina nije u potpunosti nestala, proces ponovite i sledećeg dana.

.

Prvenstveno savetuje mazanje kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom pola sata pre izlaska napolje, kako bi se što bolje preventirale opekotine.

.

Njen predlog potvrdila je i dermatolog Džesika Krant za Huffington Post:

"Pena za brijanje u mnogim slučajevima sadrži mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade kožu, stvarajući prijatan osećaj. Mentol otklanja toplinu iz opekotina, jer brzo isparava pa je oporavak mnogo brži“.