Kako najbolje smršati, a NE IZGUBITI OBLINE?

Uveliko ste počele da vežbate kako biste se pripremile za leto i figuru dovele do savršenstva. Međutim, plašite se da gubitkom viška kilograma ne izgubite i obline, koje su vaš glavni odraz ženstvenosti.

.

Mnogima se dešava da skidanjem sala na stomaku smanjite i obim grudi. To zavisi od toga koliki je višak masti u grudima. Nekima se, gubitkom kilograma, smanjuje i zadnjica.

Brzina kojom gubite kilograme ne utiče na elastičnost vaših grudi, ali utiče količina kilograma koje izgubite. Ako mnogo smršate, koža će se olabaviti i gravitacija će učiniti svoje.

Ako vas, tokom procesa mršavljenja, najviše brine da li će vaš dekolte i dalje ostati bujan, a vaša zadnjica zategnuta, postoji rešenje za to!

Nabacite koji kilogram, ali mišića! Treba raditi vežbe za grudi, poput benča, planka i sklekova. Osim treninga snage, dobre su i određene joga vežbe poput kobre ili deve, piše metro-portal.rtl.hr.

Isti slučaj je i sa zadnjicom. Ako želite da je sačuvate, najbolje je da radite čučnjeve i ostale vežbe koje pokreću mišiće gluteusa.