Zdravlje

Kada pređete tridesetu ove namirnice morate izbegavati, jer vaše telo više nije isto...

Nakon što napunite 30-u, vaš organizam počinje sporije da funkcioniše. Rad probavnog sistema nije kao u 20-im, bore na licu su sve vidljivije, a vaša želja da to sve ispeglate i prikrijete je sve veća. Ulaskom u četvrtu deceniju, morate raditi na održavanju redovnog rada metabolizma. Morate izbaciti namirnice koje su sklone višku kilograma, ili bar smanjiti njihov unos, jer vaše telo to više ne podnosi kao nekada.
01.07.2018. - 09:00h

Izbegavajte preterano konzumiranje šećera i veštačkih zaslađivača, jer nakon što zakoračite u tridesete počinje ubrzo starenje kože, a sporija proizvodnja kolagena. Šećer može dodatno naškoditi.

Masne prerađevine bi takođe trebalo izbegavati. Istraživanje rađeno 2014. godine pokazalo je da česta konzumacija mesnih narezaka i suhomesnatih proizvoda može smanjiti količinu spermatozoida. Zato, ako  planirate potomstvo, ovakve namirnice izbegavajte na dnevnom meniju.

Iako nikada ne biste rekli, ali gotova jela iz konzerve sadrže dosta soli, a ona povećava krvni pritisak. Možda vam za ovakve obroke treba više vremena da ih spremite u kuhinji, ali je to najrpovereniji način koliko soli unosite.

Kokice sa dodacima margarina ili karemele svakako će vam doneti kalorije, a ako ih jedete sve češće, doći će do taloženja kilograma koje ćete kasnije jedva skinuti, piše večernji.hr.