Uklonite CELULIT NA BUTINAMA I ZADNJICI pred leto! Ovo su načini kako da se zauvek rešite masnih naslaga!

Jedan od najvećih neprijatelja ženske figure je svakako celulit! Na njega najjčešće obraćamo pažnju pred leto i skidanje na plaži, pa tada posežemo za svakakvim trikovima samo da ga se rešimo. Ono je obično posledica gojenja ili zadržavanja vode i toksina u organizmu.

.

Najčešće se stvara na butinama, stomaku i zadnjici, a portal kodren.com piše o načinu kako se rešiti celulita, i to za kratko vreme.

Jedan od najboljih načina za to jesu vežbe koje podstiču rast mišića i protok krvi. Plivanje je najbolja opcija, ali ako to ne volite, ovo su alternative:

30 iskoraka

Uradite 15 iskoraka levom i 15 iskoraka desnom nogom. Oni su odlični za zatezanje butina i gluteusa, pod uslovom da pravilno izvodite vežbu. Postarajte se da dišete pravilno sve vreme, da su vam noge i stomak zategnuti i da vam koleno ne prelazi liniju prstiju. Ukolliko želite da vežba bude dinamičnija, možete raditi iskorak u skokovima. Skakanje će pomoći da krv cirkuliše brže, a i tako ćete naterati sebe da budete koncentrisani i koordinisani dok ih radite, jer će vam biti potrebno dosta snage i stabilnosti.

30 čučnjeva

Čučnjevi su potpuna vežba protiv celulita jer se fokusiraju kako na butine, tako i na gluetus. Imajte u vidu da što je čučanj dublji, tako je i vaša borba protiv celulita brža i jača. Izvodite ih sporije kako biste se koncentrisali na mišić. Postoje razne varijacije, tako da nećete pogrešiti ni u jednom slučaju.

30 mostova

Ova vežba ne samo da se bori protiv celulita, već vam i pomaže da povećate zadnjicu. Za ovu vežbu je potrebno da leđima legnete na ravnu površinu, da stisnete gluteus što jače možete i da ostanete u toj poziciji tridesetak sekundi dok se ne spustite i ne ponovite proces.

30 sekundi "sedenja" uza zid

Sedenje uza zid je odlična vežba jer vaši gluteusi i butine podržavaju vašu telesnu težinu. Ukoliko imate problema da se zadržite u ovom položaju bar 30 sekundi, pokušajte kraći period vremena, a onda postepeno povećavajte.

Pored fizičke aktivnosti, nutricionisti i lični treneri savetuju i korigovanje ishrane, jer ta kombinacija najbolje doprinosi uklanjanju “narandžine kore”.