Nakon ugriza KRPELJA, devojčica (5) je ostala PARALIZOVANA i jedva je govorila! Njena mama sada ima poruku za sve...

Kejlin je petogodišnjakinja iz SAD koja se jednog jutra rano probudila kako bi se spremila za školu. Međutim, devojčica nije mogla da ustane iz kreveta.

.

Kada je to videla njena majka Džesika, odmah je pozvala doktora. Bilo je očigledno, Kejlin je postala paralizovana, a takođe je imala problema i sa govorom.

Lekari su joj ustanovili krpelja na temenu, čvrsto se državši za vlasi.

U bolnici su joj napravili analizu krvi i CT glave i zaključili da je krpelj uzrok paralize, preciznije neurotoksin, koji deluje poput anestetika, a nalazi se u slini krpelja.

.

“Dan pre smo došli kući i sve je bilo normalno. Okupala se i oprala kosu, krpelja na njoj nisam videla. Drugi dan ujutro stala je nogama na pod i odmah pala, ispričala je majka Džesika za MS News Now.

Lekari su smirili porodicu, objasnivši da će se kroz 24 sata sve vratiti u normalu, što se i desilo.

Džesika je objavila svoje iskustvo na Fejsbuku kako bi upozorila druge da ne shvataju krpelje olako te da dobro pregledaju svoju decu na kraju dana, posebno ako su bila negde u prirodi.

Inače, krpelji umeju satima da hodaju po telu dok ne nađu pogodno mesto za ubod. Sama procedura probadanja kože traje desetak minuta, a žrtva to ne oseća upravo zbog neurotoksina u slini.

.