Ravan i zategnut stomak ali BEZ TRBUŠNJAKA! Ovo je tehnika koja traje samo 60 sekundi, a pogledajte rezultate... (VIDEO)

Ova vežba zateže stomak i oblikuje trbušnjake, o kakvima ste oduvek sanjali.

.

Šta ako vam kažemo da postoji jednostavan način da dobijete savršene trbušnjake, a umesto napornih vežbi treba samo da primenjujete jednu tehniku disanja? Da, ovo su velike vesti iz oblasti fitnesa – a sve što je potrebno jeste da zadržite dah.

Da li ste ikada čuli instruktora u teretani kako kaže - zadržite dah i pitali se šta to znači?

Instruktorka pilates Karli Endrus objašnjava da zadržavanje daha, prilikom udisaja i izdisaja, može biti efektno kao 100 trbušnjaka dnevno.

.

Naravno, vaš režim ishrane i vežbanja i dalje igra veliku ulogu u oblikovanju stomačnih mišića. Ne možete očekivati definisane mišiće ako jedete brzu hranu, ne bavite se nikakvom fizičkom aktivnošću i samo primenjujete tehniku disanja.

Karli kaže da je uspela da oblikuje svoj stomak kada se fokusirala na tehniku disanja, uz pomoć koje najviše angažujete mišiće stomaka, ali i aktivirate mišiće grudi, leđa i zadnjice. Jačajući mišiće stomaka (gornjih i donjih), bočnih i leđnih mišića, kao i mišića zadnjice, ojačaćete celo telo.

Kako da radite pravilno tehniku disanja za jačanje stomačnih mišića?

.

Ovu tehniku bi trebalo da radite nekoliko minuta pre vežbanja, bilo ležeći, na kolenima ili stojeći.

"Udahnite i opustite svoj stomak, izdahnite i uvucite svoj stomak ka kičmi i podignite karlicu i zadržite se u ovoj pozi."

.