Vi SPAVATE, a KILOGRAMI se TOPE! Uz ove ukusne napitke nestaje salo

Pored toga što vam omogućuju kvalitetan i miran san, ove namirnice vam pomažu da skinete višak kilograma.

.

Sok od jabuke

Istraživanje iz 2003. godine je pokazalo da tri jabuke na dan doprinose gubitku telesne težine. Pošto su bogate vlaknima, one stvaraju osećaj sitosti, smanjujući apetit, a usput pozitivno utiču na stanje bubrrega, jetre i žuči.

Sok od jabuke ograničava apsorpciju masnoća i olakšavaju telu da razgrađuje masti u masne kiseline. Za ovo piće vam je potrebna samo jedna jabuka, čaša haldne vode i dve kašike cimeta (ako želite). Izblendajte je i popijte svež sok najbolje posle večere.

Mleko

Da li hladno ili toplo, ali čaša mleka sadrži visoku količinu kalcijuma i triprofana, te vam tako može pomoći da bolje spavate i da višak masnoće pretvorite u mišiće.  

Prema istraživanjima objavljenima u „Medicine and Science In Sports Exercise“, mlečni kazeinski protein se polako vari, te pomaže u izgradnji mišića preko noći. U čašu mleka možete dodati malo meda, ali i muškatnog oraščića.

Kefir

Kefir pomaže u povećanju nivoa dobrih bakterija u crevima, poboljšava probavu i omogućava bolju apsorpciju vitamina i minerala.

Osim toga, istraživanja su otkrila kako kefir pomaže u poboljšanju sna, podiže imunitet, energiju, daje osećaj sitosti…

Aloe vera i sok od višnje

Prema studiji objavljenoj u časopisu „Journal of Medicinal Food“, sok od višnje značajno smanjuje nesanicu, dok aloe vera gel sadrži moćne vitamine, enzime, saponine, lignin i minerale koji mogu pomoći pri gubitku kilograma.

Pomešajte 80 ml soka od višnje i 20 ml aloe vera gela te dodajte vode. Dobro promešajte i popijte, savetuje zivim.hr.