Ove namirnice smatrate ZDRAVIM, a one povećavaju RIZIK OD RAKA!

Autori istraživanja sa Sorbone u Parizu preporučuju da smanjimo rizik od kanerogenih ćelija tako što ćemo izbegavati namirnice koje sadrže više od 15g šećera, 5g zasićenih masti i 1,5g soli n a 100g, a sve ove podatke možemo videti na deklaraciji.

.

Poznato je da prerađena hrana najčešće povećava rizik od raka, ali nedavno istraživanje u Parizu, objavljeno u magazine Bristish Medical Journal, sastavilo je spisak namirnica, za koje većina ljudi misli da su zdrave, ali u njima ipak čuči rizik od oboljenja.

U studiji su obuhvaćeni režimi ishrane 105 hiljada ispitanika, od kojih je 32 odsto ljudi konzumiralo prerađene namirnice a zabeležen rizik od kancera kod 23 odsto ispitanika, piše zivim.hr.

Ovo su namirnice koje najviše povećavaju rizik od raka:

  • gazirana pića
  • čokolada
  • bombone i slatkiši 
  • hleb iz masovne proizvodnje
  • margarin
  • žitarice 
  • energetske pločice
  • energetska pića
  • mleko sa dodanim okusima
  • gotova jela sa umakom
  • sredstva za mršavljenje u prahu
  • polugotove pite i kolači
  • pileći medaljoni
  • suhomesnati proizvodi
  • supe iz kesice