Zašto se gojimo kada smo zaljubljeni?

Šta se to događa s nama pa se kilogrami gomilaju kada smo zaljubljeni do ušiju?

.

Prema novoj studiji sprovedenoj od strane naučnika na univerzitetu Kvinslend u Australiji, osobe koje su u vezi imaju  više masnog tkiva od pojedinaca koji nisu u vezi. 

"Brak i zajednički život" mogu da budu podsticaj za ponašanje koje će naškoditi zdravlju – poput prejedanja, gledanja TV-a i zajedničkog ispijanja alkohola

Naučnici su otkrili da parovi češće konzumiraju nezdrave namirnice i jedu mnogo više – što u na kraju može da dovede do nakupljanja neželjenih kilograma.

Ljudi u vezi često imaju obveze poput porodičnih ručkova gde se retko poslužuje zdrava hrana a i često se više pojede.

Ako imate decu, naučnici takođe napominju da ste u "rizičnoj" grupi jer roditelji često deci kupuju slatkiše i grickalice koje neretko i sami pojedu.

Zaključno su naglasili da prema nekim teorijama osobe u braku ne paze kako izgledaju pa im nije važno da li su privlačni partneru i često se goje.

Vežbanje u paru

Vežbanje u paru može da nam podigne motivaciju i pomogne u održavanju dobre navike vežbanja. Umesto da se zavalite na kauč pred TV, ukradite 15-20 minuta vremena da iz zajedničkog vežbanja stvorite priliku za malo kvalitetnog zajedničkog vremena i povezivanja. I tu čak ne govorimo o nekakvom zahtevnom fitnesu ili „štancanju“ trbušnjaka i sklekova, već o jednostavnim, a efikasnim vežbama mobilnosti i ispravne funkcije. Vaše telo će vam biti zahvalno šta god da mu date izvan okvira osmosatnog sedenja za radnim stolom.

Izvor: ordinacija.večernji.hr