Zdravlje

Trudite se da pijete 2 litra vode dnevno? Možda je to VELIKA GREŠKA... Samo na OVAJ način ćete znati koja količina vam je potrebna!

Bez dva litra vode ne sme da prođe dan. Tako su nam savetovali stručnjaci, a sada nutricionistica tvrde drugačije. Količina vode potrebna našem telu, kažu, varira između 700 mililitara i dva litra.
30.04.2018. - 08:19h

Australijska nutricionistkinja Gabrijela Meston tvrdi da za obavezan dnevni unos dva litra vode nema naučne osnove, piše Dailymail.co.uk, a prenosi zena.blic.rs.

- Taj broj je izvučen niotkuda, ali važno je ostati hidriran. Najlakše je proveriti pijete li dovoljno tečnosti tako što ćete gledati svoju mokraću. Ona treba da bude prozirna ili blagožute boje. Ako ste dehidrirani, biće jako žuta - kaže Gabrijela Meston, objašnjavajući da u trenutku kad osetimo žeđ, već smo dehidrirani nekoliko sati.

U letnjim danima treba piti više vode, a količina potrebna telu, kaže ova nutricionistkinja, može varirati između 700 mililitara i dva litra dnevno. Diuretici kao što su kafa ili čaj izazivaju češće mokrenje, pa, ako ih koristimo, trebate da pijemo više tečnosti.

I ne treba zaboraviti da i hrana koju unosimo sadrži tečnost. Mleko, supe,voće, povrće... Sve se to ubraja u dnevne izvore vode.