Ako želite ravan stomak, probajte da izbacite ove namirnice sa svoje trpeze!

Leto se bliži, a vi još niste počeli da skidate višak kilograma koje se talože još od zimus. A s druge strane želite da se pohvalite vitkom linijom na letnjem odmoru. Ako vam fizička aktivnost teško pada, za početak korigujte ishranu.

.

Postoji grupa namirnica koje su na crnoj listi kod žena vitke linije.

Crveno meso

Ako želite pojačati unos proteina i ostati na dijeti koja ima niski nivo ugljenih hidrata, vaše namere su dobre. No ako taj protein dobijate iz krivih izvora, to bi onda moglo imati čak i suprotan efekat, te stvoriti masne naslage na stomaku. Stoga se pridržavajte proteina poput ribe, piletine i puretine, a iz dijete izbacite crveno meso.

Šećer

Već je poznato kako šećer ima negativne učinke na telo, pa tako i ne čudi da je povezan sa viškom masnih naslaga na trbuhu. Večno izbegavanje šećera poprilično je teško, pa se s vremena na vreme možete počastiti. Zapravo je najvažnije da pripazite na količinu dnevnog unosa šećera u organizam, savetuje zadovoljna.hr.

Mlečni proizvodi

Većina vas obožava ove namirnice, no ako želite što ravniji stomak, njihovo konzumiranje smanjite na minimum. Naime, sir može sadržavati zasićene masti koje negativno deluju na izgled stomaka. Takođe, ljudi kako stare imaju sve više problema sa probavnim sistemom, tačnije varenje laktoze u mlečnim proizvodima.