BRZO I EFIKASNO: Ako želite da imate figuru kao Monika Beluči ili Dženifer Aniston, probajte OVU DIJETU! Žene su već poludele za njom...

Ne morate da idete pod nož, a bićete vitki kao da ste se podlegli liposukciji. Monika Beluči i Dženifer Aniston se godinama prehranjuju na taj način i zato imaju vitku liniju!

.

Cilj dijete je efikasno i brzo topljenje masnoće u telu, a poenta je u namirnicama koje su jeli naši preci – prirodne masti životinjskog i biljnog porekla, masti, proteini i aminokiseline.

U ovoj dijeti nema izgladnjivanja, ali se morate odreći omiljenih sastojaka  poput šećera i ugljenih hidrata.

Metabolizam mora da počne da troši svoje izvor masnoće kao izvor energije, a ne kao dosad kada smo kao glavne izvore energije koristili upravo šećer.

Energija dobijena iz šećera kratkotrajnija je nego ona koju dobijamo iz vlastitih zaliha masti. On nas brzo diže, ali nas i brzo spušta, te ga moramo ponovo uzeti. To je ta zavisnost od šećera, koja je slična svakoj drugoj zavisnosti.

Kenan Mandra takođe ističe drugi problem današnje ishrane - hormonalna neravnoteža, koja je zadužna za prekomernu gojaznost. Zbog hormonalnog disbalansa dolazi do taloženja masti, a primarni izvor energije postaje upravo šećer.

Današnje namirnice prepune su veštačkih boja i aditiva, a svi oni doprinose hormonalnom poremećaju. Ako uzmemo u obzir, da naši preci nisu imali pojma što znače veštačke boje ili aditivi, možemo razumeti da su nam takvi sastojci u namirnicama I te kako suvišna stavka. Ova dijeta nije opasna po zdravlje, niti je jedna od onih sa jojo efektom. Zadatak joj je da kroz dve nedelje, telo koristi zalihe masnoća u organizmu, i vrati hormonalni balans organizma.  

Moramo sami racionalizovati stvari koje su dobre ili loše po naše zdravlje i postati svesni štete sastojaka koje unosimo. Sledeći put kada uzmete gumene bombone u ruke, pomislite – stvarno želim da u organizam unesem nešto što je veštački stvoreno? Zar će stvarno to biti izvor moje energije? 

Namirnice koje predlaže ova dijeta su voće, meso, mlečni proizvodi (nemasno mleko, jogurt, mladi sir i sir od obranog mleka), sve žitarice, voda, nezaslađeni sveži sokovi, piše miss7.24sata.hr.

Izbegavajte voćne sirupe, zaslađene džemove i marmalade, voćne sokove (kupljene i sa šećerom), masni jogurt, masno mleko, šlag, mesni naresci, belo i sojino brašno, kao i proizvodi napravljeni od pomenutih sastojaka. Takođe, sva alkoholna pića, kafe i gazirani napici.

Pre nego što se odlučite da praktikujete ovu dijetu, savetujte se sa lekarom koji će proceniti da li je ovaj program adekvatan za vaš organizam. I zapamtite, nije poenta da smšate naglo i brzo kako biste pred leto izgledali fit, već da promenite način ishrane i prihvatite zdrave navike, čiji će se rezultati videti na dugoročne staze.