Devojci greškom ubrizgali formalin i živu je balsamovali

Nezamisliva patnja obeležila je poslednje sate 27-godišnje Ruskinje Ekaterine Fedjaeve kojoj su lekari u gradu Uljanovsku tokom operacije umesto infuzije greškom dali formaldehid i na taj način je živu balsamovali.

.

Kako prenose brojni svetski mediji, Ekaterina je puna dva dana trpela strašne bolove, nakon čega je pala u komu, piše 100posto

Hitno je prebačena u bolnicu u Moskvu, gde su upotrebljena 52 različita leka u pokušaju da se spase Ekaterinin život, piše San. 

Njeno srce je više puta prestalo da kuca, ali su lekari u više navrata uspeli da je ožive, da bi konačno preminula.

Njena majka optužila je lekare za ubistvo, a posebno je ogorčena na njih jer smatra da nakon svoje greške nisu učinili dovoljno da pomognu njenoj ćerki.

"Imala je strašne napade i grčeve, njeno celo telo se treslo. Ni jedan doktor nije došao da vidi šta se dešava. Nismo uopšte znali da joj je greškom dat formalin. Sada shvatam da je njeno telo iznutra propadalo. Smatram da su ljudi koji su je operisali znali šta se dogodilo, ali nisu preduzeli odgovarajuće mere", rekla je novinarima majka mlade Ruskinje Galina Barišnjikova.

Devojka je sahranjena u subotu, a lokalne vlasti pokrenule su istragu kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za stravičan propust.

Izvor: b92.net