Zdravlje

Smršala je 60 kilograma, tako što je jela samo tri zdrave namirnice - pogledajte kako danas izgleda! (FOTO)

Bilo joj je potrebno vreme da se odluči na takav korak.
06.04.2018. - 11:30h

Godinama je vodila borbu sa kilogramima. U jednom periodu života dostigla je čak i 118 kilograma. Nije imala samopouzdanja, a priznaje da su je se i njena deca stidela.

Upoznajte Keli Hogan (37) koja je jednog dana samo prelomila i odlučila da ima vitku liniju. Nakon raznoraznih dijeta od kojih nije videla rezultate, iz ishrane je izbacila ugljene hidrate, piše strani sajt goodhousekeeping.com.

"Svakog dana unosim samo tri namirnice – meso, jaja i sir bez ičega drugog i nema izuzetaka", objašnjava Keli koja danas ima 61 kilogram.

Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Međutim, nuticionisti se ne slažu sa njenom metodom, koja po njihovom mišljenju nije dobra za celokupno zdravlje, jer "u ovakvoj vrsti ishrane višak belančevina i masnoća dovodi do toga da metabolizam prekomerno proizvodi ketona, spojeva koji mogu da oštete bubrege, živce, jetru i druge organe".

Za sada, Keli dobro podnosi svoju težinu i nema nikakvih posledica od mršavljenja. Savetujemo vam ipak da se pre primenjivanja svake dijete, prvo konsultujete sa svojim lekarom ili nutricionistom.