Jednostavan način da se "naterate" da pijete više vode tokom dana

Ljudskom telu voda je neophodna, a dehidracija je jedna od najčešćih pojava kod odraslih osoba. Kada je telo žedno, ono radi usporeno, a koža postaje suha i beživotna.

.

Ako nemate naviku da pijete vodu u toku dana, bar osam čaša, ovo je način da to promenite.

Dodajte vodi ukus

Mnogima je voda najdosadnija i najbljutavija tečnost, paradije posežu za slatkim sokovima. Kako bi izbegli nepotreban unos šećera i zavoleli vodu, dajte joj malo ukusa.
U staklenu bocu šireg grla ubacite krišku limuna ili pomorandže i stavite u frižider. Vitaminska voda je ukusna i zdrava.

Nabavite lepu flašicu samo za vas

Tokom dana stalno smo u nekoj gužvi, pa zaboravljamo na potrebu za tečnošću, što se negativno odražava na naše telo. Nabavite lepu flašicu za vodu koju ćete stalno imati uz sebe. Stavite je u torbu i nosite sa sobom svuda. Kada ste na radnom mestu, smestite je na radni sto kako bi vam stalno bila blizu.“

Neka vam voda postane predjelo

Ovaj trik zaista deluje. Osim što ćete steći naviku ispijanja vode, pomoći će vam kod mršavljenja jer ćete smanjiti osećaj gladi i time jesti manje. Pre bilo kog obroka, a to važi i za grickalice između obroka, popijte pola čaše do čašu vode. Neka vam ovaj trik pređe u naviku.

Pratite koliko ste popili

Ako vam ispijanje vode predstavlja pravu muku, napravite plan. Izračunajte koliko vode stane u vašu flašicu, pa napravite kalkulaciju koliko još vode bi trebalo da popijete tokom celog dana.

Izvor: srbijadanas