Ako ČAJ pijete na ova četiri načina, on postaje OPASAN po zdravlje!

Čaj - jedan od najpopularnijih napitaka na svetu koji piju svi: odrasli, deca, muškarci i žene. Smatra se korisnim, a glavna stvar je da se ne dozvolite uobičajene greške koje ga mogu učiniti opasnim napitkom.

.

Čaj sa ukusom citrusnog voća

Istraživanje "Journal of Food Composition and Analysis" pokazalo je da kesice sa aromom citrusa sadrže 30 puta više norme olova i aluminijuma. Stvar je u tome što ovi metali imaju negativan efekat na bubrege i srce. Dakle, ako volite čaj sa narandžom, učinite to uz dodatak kore vreloj vodi, a na kupljene kesice zaboravite.

Pijete čaj nakon obroka

Čaj pogoršava apsorpciju gvožđa, tako da ovo piće ne treba uzimati nakon obroka. Dozvolite hrani normalno varenje, a tek onda popijte čaj. Ispijanje čaja odmah nakon obroka pogoršava stanje kože, kose i noktiju, tako da nutricionisti savetuju da pijete čaj 40-50 minuta posle jela, piše zenskimagazin.rs.

Jak čaj

Ispostavlja se da previše jak čaj može izazvati akumulaciju fluora u kostima. Kao rezultat, javljaju se problemi sa zubima i kostima (oni će jednostavno postati suviše krhki). Stoga, ako volite jak čaj, pijte ne više od 4 šoljice dnevno. Česta upotreba negativno utiče na vaše telo (naravno, ne odmah).

Pijete čaj pre spavanja

Mnogi ljudi misle da čaj ne utiče na kvalitet spavanja i strahujući od kafe pre odlaska na spavanje, piju čaj. Ali uzalud. Doktori kažu da čaj uzbuđuje nervni sistem, pa čak i ako zaspite bez problema, spavanje će biti plitko, a ujutro ćete se probuditi slomljeni.

Stoga, pre nego što odete u krevet, umesto čaja, bolje je popiti kefir. Kefir savršeno utiče na telo uveče