SMANJUJE HOLESTEROL i uklanja KANCEROGENE i TOKSIČNE SUPSTANCE iz tela: Probajte ovaj hleb odmah!

Ako želite hleb koji stimuliše prizvodnju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, koji olakšava uklanjanje kancerogenih i toksičnih supstanci iz organizma, ali i koji uklanja holesterol i prevenira dijabetes, onda bi trebalo sami da ga napravite.

.

Za ovaj hleb potrebno vam je: 300 g pšenice, 100 g ječmenih pahuljica, dve kašike susama, dve kašike semena lana, dve kašike jezgra suncokreva, jedna kašicica sol, pola svežeg kvasca i 50 ml vode. 

Ovaj hleb ne sadrži brašno, a jednako je nutritivan kao i drugi pekarski proizvodi, ali je bogat proteinima, vitaminima, aminokiselinama, mastima, ugljenim hidratima i mineralima. 

Priprema: 

Počnite tako što ćete sipati vodu preko pšenice. Pšenica treba da stoji u vodi tri dana dok ne počne da klija. Povremeno menjajte vodu da se pšenica ne bi pokvarila.

Nakon tri dana procedite pšenicu i sameljite je u blenderu. Dobićete masu sličnu testu. U tu masu dodajte pšenične ili ječmene pahuljice. Pre toga bi bilo dobro politi pahuljice sa malo tople vode kako bi omekšale. U masu možete dodati seme suncokreta, lana i susama koje je prethodno blago isprženo u tiganju.

Pratite nas i na Viberu!

U 50 ml vode rastvorite pola svežeg kvasca i kašiku šećera. Kada kvasac naraste, dodajte ga u masu i umesite ručno. Dodajte kašiku soli i dobro rasporedite so po masi, a zatim masu stavite u tepsiju za pečenje na oko 30 minuta.

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pre pečenja ubacite nekoliko kocki leda kako bi se napravila para koja će omogućiti hlebu da još malo naraste. Pecite oko 45-50 minuta. Proverite da li je gotov tako što ćete ga probosti kao što to radite kada pečete kolače, piše webtribune.rs.