Zdravlje

Da li znate šta će se dogoditi ako 60 sekundi trljate kažiprst?

I ne samo kažiprst... Pogledajte šta ćete postići trljanjem ostalih prstiju!
02.02.2018. - 09:30h
FOTO: thinkstock
FOTO: thinkstock

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u telu, pa da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih problema, poput glavobolje i zatvora, može uticati preko određenog prsta, piše Zadovoljna.hr.

Da biste se rešili bola, trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi bi trebalo da budu ublaženi, a možda čak i potpuno nestanu. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja kako biste osetili promenu nabolje.

Evo koji prst morate trljati u odnosu na zdravstveni problem koji vas muči:

Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca (pre)jako i kada ostajete bez vazduha.

Kažiprst je povezan s bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

Domali je povezan s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena, ukočenost i bol u vratu, kao posledica slabe cirkulacije.

Mali prst povezan je s tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate nervozu.