TOPE SALO NA STOMAKU: Ove masnoće treba da jedete i bićete fit!

Tajna za uspešno topljenje masnih naslaga leži upravo u konzumiranju masnoća!

.

Probali ste toliko dijeta i posebnih režima ishrane, a i dalje niste shvatili šta je suštinski ključ mršavljenja i topljenja masnih naslaga. Postoje dve vrste masnih kiselina – zasićene i nezasićene. Nezasićene su dobre po naše telo, a one se dele na mononezasićene (oleinska kiselina) i na polinezasićene kiseline. Tu spadaju omega 3 i omega 6 kiseline.

Mononezasićene masne kiseline sadrže vitamin E, te tako smanjuju loš holesterol, tope masne naslage (pogotovo one na stomaku), smanjuju rizik od bolesti srca i jačaju imunološki sistem, piše miss7.24sata.hr.

S vremena na vreme možete pojesti i zasićene masne kiseline, koje se nalaze u mleku, siru i mesu. One nisu štetne kao što se pre mislilo. Takođe, kokosovo ulje sadrži zasićenu masnoću i kao takvo podiže nivo dobrog holesterola.

Kako biste ishranu obogatili masnim kiselinama, svakog dana možete pojesti šaku badema ili drugih orašastih plodova po želji, avokada (dovoljno je četvrtina), šaku čia semenki, a ostalim obrocima možete dodati maslinovo, sojino ili suncokretovo ulje.

Poenta je da ništa ne treba izbaciti iz svakodnevnog menija, već naprotiv – jedite sve umereno i prilagodite ostatku ishrane.

Pratite nas i na Viber-u!