Zdravlje

Sinoć ste se besramno prejeli i loše vam je? Evo šta treba da jedete DANAS!

Nemojte jesti manje nego inače.
01.01.2018. - 14:03h

Ima ljudi koji smatraju da je hrana najbolji deo praznika. Nekako tada uvek volimo da isprobamo baš sve što nam se nudi na prazničnom stolu, zbog čega se kasnije osećamo loše i kao da ne možemo da se pomerimo. Ali, ovog puta vam nećemo savetovati kako da to izbegnete, nego šta da uradite, odnosno da jedete, dan nakon što se to dogodi.
 
1. Nemojte jesti manje nego inače
 
I to samo zato što se osećate loše zbog svega što ste pojeli dan ranije. Dakle, ako ste preterali, sutradan jedite zdrave namirnice. Najbolje je da konzumirate nekoliko malih obroka tokom dana koji će vam pomoći da regulišete telo. "Ako jedete manje nego inače, to bi ponovo moglo da dovede do prejedanja jer ćete biti gladni", prenosi britanski "Glamur". 

2. Navalite na smutije 

Blendirana hrana, kao što su npr. smutiji, jednostavnija je za varenje i odličan je izbor ako se ne osećate dobro. A budući da su sastavljeni od voća i povrća, dobro će vas rehidrirati.

3. Hidratacija je veoma važna
 
Voda će podstaknuti vašu energiju, zadržati koncentraciju, umanjiti nadutost i isprati višak šećera i soli od dana pre. Zato, uvek imajte flašicu vode kraj sebe i pijuckajte neprestano tokom dana. Ako ne želite da pijete vodu, uzmite zeleni čaj. 

4. Konzumirajte hranu bogatu kalijumom
 
Baš kao i voda, kalijum će isprati natrijum iz vašeg tela i pomoći vam da se osećate manje naduto. Uzmite banane, spanać, avokado ili losos.

5. Prirodno zaslađena hrana
 
Možda zvuči protivrečno, ali ova hrana će vam pomoći kod šećernog mamurluka. Konzumiranje šećera može da vas nagoni da ga želite još više, ali prirodno zaslađena hrana može i da vas zaustavi u tome. Uzmite voće ili jogurt.

Izvor: Index.hr