Zdravlje

Izgubila je više od 45 kilograma, a nikad nije držala dijetu! KAKO?

Ona vam daje pet saveta koji su njoj pomogli.
30.11.2017. - 09:22h

A post shared by Jessica Gerlock (@jessgerlock) on

“Ljudi me stalno pitaju kako sam izgubila 45 kilograma, šta sam jela, koje vežbe sam praktikovala, ali da vam budem iskrena ja uopšte nisam bila na dijeti. Što se tiče ishrane, uvela sam jedino kontrolisanje porcija, pazivši da unosim samo zdrave namirnice. Najveći problem je bio promeniti ugao razmišljanja”. 

ZABORAVITE NA DIJETE

“Čak ni ne volim reč dijeta. Za mene ‘nemoj to jesti’ znači upravo obrnuto. Naučila sam da jedem ispravno. Počela sam sve više da kuvam hranu i prestala sam da jedem po restoranima. Tek kad sami kuvate, onda shvatate koje sastojke unosite u organizam. Takođe, uvela sam pravilo da mi poslednji obrok bude u 20h, ali ako bih imala želju za slatkišima, zadovoljila bih je i nastavila dalje”.

VEŽBAJTE SA TEGOVIMA

“Kada sam ušetala u teretanu, nisam imala pojma ništa da koristim sem trake za trčanje. Onda sam unajmila personalnog trenera koji me je naučio važnosti treninranja sa tegovima. Naučila sam da izgradnjom mišića sagorevam masti”.

Pratite nas i na Viberu!

A post shared by Jessica Gerlock (@jessgerlock) on

JEDITE JABUKE

“Kao što stara poslovica kaže ‘Jedna jabuka dnevno držaće vas podalje od doktora’. Jabuke su najbolji trik za gubljenje kilograma. One zadovoljavaju želju za slatkišima, ali mogu utoliti i glad. Možete dodati maslac od kikirikija na jabuke i napraviti sebi odličan obrok nakon treninga”. 

OSTANITE POZITIVNI

“Nisu svi dani savršeni i niko na svetu nije savršen. Morate znati da ustanete nakon što jednom padnete. I ako nekad pokleknete, važno je da osetite pokajanje i i dalje želju za mršavljenje. Važno je da ne odustajete i da nastavite da se pridržavate prvobitnih pravila, praveći se da se ništa nije desilo”.

SPAVAJTE

“Samo spavanje vam naravno neće pomoći da izgubite kilograme i kalorije, ali  je vrlo bitna kombinacija vežbanja, zdravog načina života i spavanja. Premalo sna može usporiti metabolizam i povećati apetit”, piše Pop Sugar, a prenosi net.hr.