Zdravlje

Doručkujte ovo pre 10 sati i ne brinite za liniju!

Pravilan način gubljenja kilograma nije gladovanje. Treba jeste prave namirnice u pravo vreme i kilogrami će postepeno nestajati!
14.10.2017. - 09:56h

Ne kažu bez razloga da je doručak najvažniji obrok dana. Iako su vršena mnoga istraživanja, još uvek se ne zna zašto su baš jaja najbitnija i najodgovornija za gubitak suvišnih kilograma. Ukoliko svakog jutra doručkujete dva jaja, bićete siti tokom većeg dela dana, sagorećete kalorije i nećete se gojiti.

Pratite nas i na Viberu!

Jaja su izvor proteina, iako ih ne valja jesti u većim količinama zbog holesterola. Osim što pomažu u skidanju kilograma, daju nam energiju koja nam je prekopotrebna u toku dana. Potrebno je doručkovati ranije ujutru, a obzirom da nas jaja zasite, tokom dana nećemo poželeti da jedemo nezdravu hranu. Nije bitno u kom obliku ih jedemo (na oko, omlet), bitno je samo da ih pojedemo dva.

Istraživači sa državnog univerziteta u Luizijani su testirali ljude sa viškom kilograma kada su ih podelili u dve grupe. Prva grupa je svaki dan jela dva jaja za doručak, a druga zemičku i sir. Nakon dva meseca testiranja ljudi koji su jeli jaja su smršali i rekli da nisu nakon doručka dugo bili gladni, pa nisu imali potrebu da jedu nezdravu hranu.

- Uprkos tome što oba obroka daju energiju i imaju istu gramažu, jaja su ispitanicima pomogla da smršaju - rekao je jedan od istraživača, doktor Nikil Durandar.

Ipak, kao i pre svake dijete, konsultujte se sa lekarom i utvrdite koliko jaja bi trebalo da jedete na nedeljnom nivou.

Izvor: zena.blic.rs