SMRŠALA 88 kilograma! Imala je samo 21 godinu kada se odlučila na ovaj korak... Pogledajte kako danas izgleda! (FOTO)

Ohrabrujuća priča za sve one koje misle da skinuti višak kilograma nije moguće...

.

Dvadesetjednogodišnja Džesika Benikez je prošle godine imala čak 160 kilograma, kada se odlučila na veliku promenu. U početku je mislila da je nemoguće smršati, ali posle godinu dana se uverila u svoj jak karakter, skinuvši 88 kilograma!

U srednjoj školi je obožavala sportske aktivnosti, al je sled okolnosti predao ružnoj navici – sedenju. Tako su se kilogrami gomilali, pogotvo zbog loših prehrambenih navika.

"Bila sam izbirljiva kada je u pitanju hrana. Uopšte nisam konzumirala povrće, već sam se svakog dana hranila samo brzom hranom. Ležala sam u krevetu gledajući serije i jedino što sam želela jeste da jedem“, objašnjava Džesika za „People“.

Vremenom je počela da se loše oseća u svojoj koži, bilo joj je teško da ustaje iz kreveta kako bi išla na posao. Osećala se jadno. Znala je da se mora suočiti sa procesom gubljenja kilograma, ali nije imala snage za to.

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

.

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

.

Preko noći je sa svog jelovnika izbacila brzu i nezdravu hranu, i zamenila je novom – svežim sirom, hogurtom, svežim povrćem…

“Za doručak jedem voćni smuti, koji se sastoji od zobenih pahuljica, lanenih semenki i jogurta/mleka. Služim se pouzdanih trikom za prepolovljavanje unosa ugljenih hidrata i kalorija, pa u listove salate stavljam puretinu avocado, sir, luk i spanać”, objašnjava Džesika i dodaje je svako veče šeta do pet kilometara i vežba preko snimaka sa Jutjuba.

“Išla sam i u teretanu. Jedva sam se naterala da uđem u tu prostoriju. Nisam želela da me ljudi gledaju tako ogromnu, a mladu. Videla sam njihove osuđivačke poglede na sebi. Svi oni su bili fit…”.

Džesika je samo jedan u moru primera da je smršati moguće, koiko god kilograma da imate. Ona je uspela da skine skoro 90 kilograma! Nadamo se da vas je ova priča nadahnula da se odlučite na isto.

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

.

Pratite nas i na Viberu!

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on