Hranila se neredovno i doručak je stalno preskakala, zato su joj lekari OVO pronašli u telu (VIDEO)

Koliko puta vam se desi da preskočite doručak, da biste što pre stigli na posao? Posle priče koja sledi u nastavku, verovatno ćete ovo lošu jutarnju naviku promeniti.

.

Pratite nas i na Viberu!

Jednoj ženi u Kini su hirurzi pronašli više od 200 kamenja u telu, koji su bili u veličine jaja, a ukonjeni su iz jetre i žučne kese.

Operacija je trajala skoro sedam sati, a hirurzi su objasnili da je to posledica preskakanja doručka i neredovne ishrane. Pacijentkinja nije doručkovala više od deset godina!

Sve je počelo od bolova u stomaku, a iako joj je lekar savetovao operaciju, ona nikako nije htela ići "pod nož“, piše Metro.

Međutim, bol je bio sve manje podnošljiviji, pa je morala otići lekaru.

Doktor koji ju je operisao objasnio je da bez stimulacije koju vrši hrana, ne stvara se dovoljno razblažujućih žučnih kiselina, koje imaju ulogu da održavaju holesterol u razblaženom stanju. Usled toga, vremenom se u žučnoj kesi stvara kamen.

Kamen u žučnoj kesi je veoma često oboljenje. Mnogo je češće kod žena, nego muškaraca. Veći deo vremena kamenčići miruju, ne izazivaju tegobe i otkriju se slučajno pri ultrazvučnom pregledu trbuha. Ali, kada se pokrenu i zaglave u kanalu žučne kese dovode do jakog bola!

Mehanizam nastanka kamena nije potpuno razjašnjen. Zna se da je posledica delovanja više faktora, posebno poremećaja odnosa između žučnih soli, holesterola i fosfolipida u žuči. Nasledna predispozicija je bitna pa su neki ljudi jednostavno skloni stvaranju kamenaca.